Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Solliciteren

Kan ik een open sollicitatie doen?
Je kunt altijd jouw cv naar ons opsturen en dan nemen wij contact op als we een passende functie hebben.
Kan ik solliciteren zonder werkervaring
Ja, dat kan zeker. Wij hebben genoeg openstaande functies waar ervaring geen vereiste is. Dit verschilt per functie en opdrachtgever. Voor bepaalde aanvragen is het van belang dat je ervaring in het vak hebt, maar er zijn ook functies beschikbaar voor mensen die het vak graag willen leren.
Hoe gaat de sollicitatieprocedure in zijn werk?
Na het toezenden van je gegevens ontvang je per direct een ontvangstbevestiging. Als je direct op een functie solliciteert ontvang je binnen één dag bericht over de verdere procedure. Wij nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek om je beter te leren kennen en zullen vanaf dat moment als jouw adviseur in het gehele sollicitatieproces fungeren.
Wat houdt werving en selectie in?
Je gaat direct bij de opdrachtgever in dienst. Je hebt de zekerheid van een vaste baan én de persoonlijke begeleiding tijdens de sollicitatieprocedure van Diff.
Wat houdt detachering in?
Bij detachering word je op flexibele basis te werk gesteld en zal je voor een langere periode werken voor een opdrachtgever die op zoek is naar jouw ervaring, kwaliteiten en persoonlijkheid.
Wat houdt werken op uitzendbasis precies in?
Als uitzendkracht ben je in dienst bij Diff. Wij lenen je op tijdelijke basis uit aan onze opdrachtgevers, middels een uitzendcontract dat wordt beëindigd als de werkzaamheden zijn voltooid. De duur van het uitzendcontract varieert per vacature. Hoe langer je werkt des te meer rechten je opbouwt.
Houdt Diff rekening met arbeidswensen zoals reisafstand?
Uiteraard houden we bij Diff rekening met de arbeidswensen van onze werknemers. Gedurende onze (online-) kennismaking bespreken wij dergelijke zaken, zodat we de juiste match op basis van jouw wensen en behoeften voor je kunnen vinden.
Werkt Diff ook met ZZP’ers?
Diff werkt in het algemeen niet met ZZP’ers, aangezien wij bemiddelen voor vaste banen op de lange termijn. Mocht een opdrachtgever behoefte hebben aan een ZZP’er dan zijn er mogelijkheden voor een samenwerking.
Kan ik een opleiding of een werk- en leertraject volgen via Diff?
Het is mogelijk om via Diff een opleiding of een werk- en leertraject te volgen. Dit doen we in samenspraak met zowel jou als je (toekomstige) werkgever, om het meest relevante traject voor jou uit te stippelen.

Functies in de techniek

Op wat voor soort functies kan ik solliciteren bij Diff?
Diff hét platform voor banen in technische branches zoals: Metaalbewerking, Elektrotechniek, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde, Logistiek, Civiele techniek, Bouw en Onderhoud, Machine en Apparatenbouw, Koeltechniek, Beveiligingstechniek, Mechatronica en Automotive.
Kan ik bij Diff ook terecht voor een tijdelijke baan?
Diff gaat met jou op zoek naar een baan die past bij jouw wensen en behoeften. Ben je op zoek naar een tijdelijke baan? Dan doen wij dit samen!
Wat zijn de voordelen voor een werkgever bij het kiezen van een werknemer op uitzendbasis?
Detachering biedt uw bedrijf flexibiliteit en zekerheid bij de inzet van gekwalificeerd personeel voor een langere periode of project. Als de gescreende kanddaat wordt aangenomen gaat deze bij u aan de slag maar blijft in dienst van Diff. Diff regelt dan ook de loonbetaling, de secundaire arbeidvoorwaarden en de personeelsadministratie. U verzorgt de begeleiding en houdt het toezicht op de werkvloer. Zo  voorkomt u onnodige kosten omdat de kosten voorafgaand bepaald zijn
Onder welk CAO wordt er via Diff gewerkt?
Dat is de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). Als lid van voorgenoemde brancheorganisatie voldoen zij aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie. Diff B.V. past dan ook de CAO voor Uitzendkrachten 2019-2021 (NBBU) toe. De toepassing van deze CAO biedt duidelijkheid alsook concrete voordelen voor de inlener. Zo biedt de AOW-regeling o.a. de mogelijkheid om de werkzaamheden van uitzendkrachten, na hun pensioengerechtigde leeftijd, op flexibele basis bij u voort te zetten. De NBBU-cao hanteert daarnaast het ‘loonverhoudingsvoorschrift’. Dit houdt in dat uitzendkrachten recht hebben op hetzelfde loon als vaste medewerkers. Dit voorkomt ongelijkheid op de werkvloer.
Waar kan ik de CAO voor Uitzendkrachten vinden?
Onder downloads vindt u de CAO voor uitzendkrachten.
Welke technische vacatures biedt Diff?
In alle technische vakgebieden, zoals: Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Metaalbewerking, Mechatronica, Installatietechniek, Automotive, Beveiligingstechniek, Koeltechniek, Intern Machine en apparatenbouw, Bouw en onderhoud, Office functies, Civiele Techniek, Onderwijs & Training, Logistiek, HVAC techniek, Scheepsbouw, Procestechniek, Grafische industrie en Elektronica
In welke regio's heeft Diff vacatures beschikbaar?
Onze vacatures kunnen door het gehele land beschikbaar zijn. Echter focussen wij ons voornamelijk op de Randstad.

Over mijn CV

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?
Je kan ons erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met je persoonsgegevens om zullen gaan. Wij sturen geen persoonlijke gegevens (emailadres, telefoonnummer, adresgegevens etc.) door tijdens de sollicitatieprocedure. Wij hebben te allen tijde onze plicht om jouw privacy te bewaken.

Vragen over Diff

Waarom kiezen voor Diff
Wij houden het graag simpel: duidelijke taal, transparante processen en direct resultaat. Geen omwegen, geen tijdverspilling – wij verbinden jou snel en efficiënt aan een passende werkgever of collega.
Hoe kan ik contact opnemen met Diff?
Per mail via info@diffbv.nl of telefonisch via 010 310 0890.
Welke diensten biedt Diff aan?
Werving & selectie: jij en een werkgever zijn een match en je treedt direct bij de werkgever in dienst. Detachering: bij detachering wordt je op flexibele basis te werk gesteld en zal je voor een langere periode werken voor een opdrachtgever die op zoek is naar jouw ervaring, kwaliteiten en persoonlijkheid. Tijdens de vooraf vastgestelde detacheringsperiode ben je in dienst bij Diff. Ziet de opdrachtgever dat jij het verschil maakt, dan kun je vaak bij het bedrijf in vaste dienst komen. Uitzendbasis: als uitzendkracht ben je in dienst bij Diff. Wij lenen je op tijdelijke basis uit aan onze opdrachtgevers middels een uitzendcontract dat wordt beëindigd als de werkzaamheden zijn voltooid. De duur van het uitzendcontract varieert per vacature. Hoe langer je werkt hoe meer rechten je opbouwt.
Ik ben als opdrachtgever op zoek naar technisch personeel. Waarom kies ik voor Diff?
Wij maken de match tussen de persoonlijkheid van een werknemer en de identiteit van uw organisatie om zo gericht op zoek te gaan naar het juiste personeel. Met ruim 20 jaar ervaring ligt onze kracht bij het vinden van passende kandidaten voor diverse functies op elk niveau. In onze selectieprocedure wordt er gekeken naar opleiding, ervaring, motivatie en de werkethiek van de kandidaten. Zo werken wij te allen tijde naar een gezond en langdurig dienstverband toe.
Wat zijn de voordelen voor een werkgever bij het kiezen voor werving en selectie?
Geen tijdrovende, dure selectiekosten en geen overbodige sollicitatiegesprekken. Verzekerd van gekwalificeerd en getalenteerde kandidaten. No cure? No pay!

Salaris

Wanneer word ik uitbetaald?
Binnen Diff is het mogelijk om per week of per vier weken uitbetaald te worden. Voor de vier-wekelijkse verloning hebben we een vast schema. Normaliter krijg jij je geld op vrijdag uitbetaald, maar als de uren voor dinsdagmiddag zijn doorgegeven door de werknemer en geaccordeerd door de werkgever dan krijg je op woensdag uitbetaald.
Bouw ik vakantiegeld op?
Als werknemer bouw je een jaarlijkse vakantiebijslag van 8,33% op over je gewerkte uren. Deze wordt in mei uitgekeerd.
Bouw ik pensioen op?
Als werknemer bij Diff bouw je altijd pensioen op.
Ga ik minder verdienen omdat ik op uitzendbasis werk?
Als uitzendkracht heb jij recht op de inlenersbeloning. Dit houdt in dat jij als uitzendkracht minimaal evenveel gaat verdienen als het vaste personeel van de inlener.