Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Solliciteren

Kan ik een open sollicitatie doen?
Je kunt altijd jouw CV naar ons opsturen dan nemen wij contact op als we een passende functie hebben.
Kan ik solliciteren zonder werkervaring
Ja dat kan zeker! Wij hebben bepaalde openstaande functies waar ervaring niet vereist is. Dit verschilt per functie en opdrachtgever. Voor bepaalde aanvragen is het van belang dat je ervaring in het vak hebt, maar er zijn ook functies beschikbaar voor mensen die het vak graag willen leren.
Hoe gaat de sollicitatieprocedure in zijn werk?
Na het toezenden van je gegevens ontvang je per direct een ontvangstbevestiging. Als je direct op een functie solliciteert ontvang je binnen 1 dag bericht over de verdere procedure. Wij nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek om je beter te leren kennen en zullen vanaf dat moment als jouw zaakwaarnemer en begeleider van je hele sollicitatieproces fungeren.
Wat zijn de voordelen voor een werknemer bij werving en selectie?
Je gaat direct bij de opdrachtgever in dienst. De zekerheid van een vaste baan. Persoonlijke begeleiding tijdens de sollicitatieprocedure van Diff
Wat houdt detachering in?
Bij detachering word je op flexibele basis te werk gesteld en zal je voor een langere periode werken voor een opdrachtgever die op zoek is naar jouw ervaring, kwaliteiten en persoonlijkheid.
Wat houdt werken op uitzendbasis precies in?
Als uitzendkracht ben je in dienst bij Diff. Wij lenen je op tijdelijke basis uit aan onze opdrachtgevers middels een uitzendcontract dat wordt beëindigd als de werkzaamheden zijn voltooid. De duur van het uitzendcontract varieert per vacature. Hoe langer je werkt hoe meer rechten je opbouwt.

Functies in de techniek

Op wat voor soort functies kan ik solliciteren bij Diff?
Diff is een echte matchmaker, wij gaan op zoek naar een baan die het beste bij jou past. Diff is jouw go-to bemiddelaar voor banen in technische branches zoals: Metaalbewerking, Elektrotechniek, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde, Logistiek, Civiele techniek, Bouw en Onderhoud, Machine en Apparatenbouw, Koeltechniek, Beveiligingstechniek, Mechatronica en Automotive.
Kan ik bij Diff ook terecht voor een tijdelijke baan?
Diff gaat met jou op zoek naar een baan die perfect bij jou past. Ben je op zoek naar een tijdelijke baan? Dan doen wij dit samen!
Wat zijn de voordelen voor een werkgever bij het kiezen van een werknemer op uitzendbasis?
Detachering biedt uw bedrijf flexibiliteit en zekerheid bij de inzet van gekwalificeerd personeel voor een langere periode of project. Als de gescreende kanddaat wordt aangenomen gaat deze bij u aan de slag maar blijft in dienst van Diff. Diff regelt dan ook de loonbetaling, de secundaire arbeidvoorwaarden en de personeelsadministratie. U verzorgt de begeleiding en houdt het toezicht op de werkvloer. Zo  voorkomt u onnodige kosten omdat de kosten voorafgaand bepaald zijn
Onder welk CAO wordt er via Diff gewerkt en wat houdt dat in?
De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). Als lid van voorgenoemde brancheorganisatie voldoen zij aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie.Diff B.V. past dan ook de CAO voor Uitzendkrachten 2019-2021 (NBBU) toe. De toepassing van deze CAO biedt duidelijkheid alsook concrete voordelen voor de inlener. Zo biedt de AOW-regeling o.a. de mogelijkheid om de werkzaamheden van uitzendkrachten, na hun pensioengerechtigde leeftijd, op flexibele basis bij u voort te zetten. De NBBU-cao hanteert daarnaast het ‘loonverhoudingsvoorschrift’. Dit houdt in dat uitzendkrachten recht hebben op hetzelfde loon als vaste medewerkers. Dit voorkomt ongelijkheid op de werkvloer.
Waar kan ik het CAO uitzendkrachten raadplegen?
Onder downloads vindt u het CAO uitzendkrachten
Op welke werkgebieden heeft Diff vacatures?
Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Metaalbewerking, Mechatronica, Installatietechniek, Automotive, Beveiligingstechniek, Koeltechniek, Intern Machine en apparatenbouw, Bouw en onderhoud, Office functies, Civiele Techniek, Onderwijs & Training, Logistiek, HVAC techniek, Scheepsbouw ,Procestechniek, Grafische industrie en Elektronica
In welke regio's heeft Diff vacatures beschikbaar?
Diff kan door heel Nederland (alle regio's) vacatures beschikbaar hebben maar verschilt dit iedere keer weer. Bezoek onze site meerdere keren als jij een vacature in een bepaalde regio zoekt of neem telefonisch contact met ons op.

Over mijn CV

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?
Je kan ons erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met je persoonsgegevens om zullen gaan. Wij sturen geen persoonlijke gegevens (emailadres, telefoonnummer, adresgegevens etc.) door tijdens de sollicitatieprocedure. Wij hebben ten alle tijde onze plicht om jouw privacy te bewaken.

Vragen over Diff

Waarom kiezen voor Diff
Dag in dag uit maken wij het verschil als bemiddelaar in de techniek waarbij ons uitganspunt ''Het maken van de perfecte match tussen techneuten en werkgevers voor een gezonde, stabiele en langdurige werkrelatie'' is. Met onze Rotterdamse no-nonsens mentaliteit, flexibiliteit en oog voor de kwaliteiten van mens en bedrijf zetten wij de extra stap om succes te garanderen. In onze zoektocht naar de eerder genoemde "perfecte match" geloven wij er heilig in dat er voor elke techneut een mooie werkplek bestaat en voor elk bedrijf de geschikte kandidaat te vinden is. Tijdens dit proces streven wij naar eerlijkheid, transparantie en het creëren van een persoonlijke band. Vanuit deze normen bouwen wij naar een breed netwerk met mooie relaties.  
Wat maakt Diff anders dan andere bureaus
Diff is een afkorting van het Engelse woord ‘difference’. Het motto van het bedrijf, dat Mathieu samen met zijn broer Lennaert in 2018 heeft opgericht, is namelijk ‘we make the difference’. De broers zijn met Diff anders dan de standaard bemiddelingsbureaus. Ze gaan voor een persoonlijke aanpak. ,,De zoektocht naar een goede werknemer duurt bij ons daarom misschien wat langer dan bij een ander bemiddelingsbureau, maar het gaat bij ons uiteindelijk om een succesvolle en langdurige arbeidsrelatie,’’ legt Lennaert uit. Hij is ‘er heilig van overtuigd dat er voor elke techneut een mooie werkplek bestaat en voor elk bedrijf de geschikte kandidaat te vinden is’.
Hoe kan ik contact opnemen met Diff?
Per mail, telefonisch of ga even langs als je tijd hebt! Info@diffbv.nl, 010 310 0890, Schiedamsedijk 67a, 3011EJ Rotterdam of Diff Westland, Leemidden 36, 2678ME De Lier, 017 425 40 33
Welke diensten biedt Diff aan?
Werving & selectie: jij en een werkgever zijn een match. en je treedt direct bij de werkgever in dienst. Detachering: Bij detachering word je op flexibele basis te werk gesteld en zal je voor een langere periode werken voor een opdrachtgever die op zoek is naar jouw ervaring, kwaliteiten en persoonlijkheid. Tijdens de vooraf vastgestelde detacheringsperiode ben je in dienst bij Diff. Ziet de opdrachtgever dat jij het verschil maakt dan kun je vaak bij het bedrijf in vaste dienst komen. Uitzendbasis: Als uitzendkracht ben je in dienst bij Diff. Wij lenen je op tijdelijke basis uit aan onze opdrachtgevers middels een uitzendcontract dat wordt beëindigd als de werkzaamheden zijn voltooid. De duur van het uitzendcontract varieert per vacature. Hoe langer je werkt hoe meer rechten je opbouwt.
Ik ben als opdrachtgever op zoek naar technisch personeel. Waarom kies ik voor Diff?
Wij maken de match tussen de persoonlijkheid van een werknemer en de identiteit van uw organisatie om zo gericht op zoek te gaan naar het juiste personeel. Met ruim 20 jaar ervaring ligt onze kracht bij het vinden van passende kandidaten voor diverse functies op elk niveau. In onze selectieprocedure wordt er gekeken naar opleiding, ervaring, motivatie en de werkethiek van de kandidaten. Zo werken wij ten alle tijden naar een gezond en langdurig dienstverband toe.
Wat zijn de voordelen voor een werkgever bij het kiezen voor werving en selectie?
Geen tijdrovende, dure selectiekosten en geen overbodige sollicitatiegesprekken.  Verzekerd van gekwalificeerd en getalenteerde kandidaten. No cure? No pay!