Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

29 jun 2021

Anthony Spruijt

Anthony Spruijt

Mijn naam is Anthony Spruijt en ik ben technisch recruiter bij Diff Recruitment. Mijn naasten beschrijven mij als een rustige en doelgerichte jongen die altijd open staat voor een goed gesprek. Ik denk niet in problemen, maar in oplossingen. Op die manier kan ik iedere technische professioneel snel helpen aan een nieuwe baan.

Ik ben afgestudeerd in de opleiding commerciële economie specialisatie: sportmarketing & management op de Hogeschool Rotterdam. Mijn opleiding is zeer breed dus ik had meerdere mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Mijn afstudeeropdracht was in de onlinemarketing, maar hier kreeg ik te weinig energie van. Ik miste het sociale contact met mensen. Ik liep nog steeds de vraag: “Welke richting wil ik op?”.

Vervolgens ben ik 6 maanden samen met mijn vriendin gaan reizen door Zuidoost-Azië. Ik begon in Indonesië en daarna ben ik naar Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja en de Filipijnen geweest. Een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Welk land ik het leukste vond? Dat is moeilijk te bepalen, ieder land heeft zijn eigen charme en cultuur. Ik heb veel geleerd van verschillende culturen, levensstijlen en heb geweldige landschappen gezien. Bovendien had ik genoeg tijd om na te denken over de volgende stappen in mijn carrière.

Eenmaal terug in Nederland, net voordat COVID-19 uitbrak, was ik klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Ik had vele berichten van recruiters in mijn LinkedIn inbox met de vraag of ik de arbeidsbemiddeling in wilde gaan. Ik had nooit stil gestaan bij dit beroep, maar ik besloot het een kans te geven.

Ik heb 2 weken gewerkt bij een bedrijf dat zich richt op de arbeidsbemiddeling binnen de techniek totdat ik op straat werd gezet door COVID-19. Ik zat nog in mijn proeftijd dus de werkgever kon gemakkelijk afscheid van mij nemen. Helaas was ik weer terug bij af, maar ik wist wel dat ik de technische arbeidsbemiddeling in wilde gaan! Het beroep als technisch recruiter is een mooie combinatie van commercie, techniek en sociaal contact.

Daar kwam Diff op mijn pad. We hadden een goed gesprek en binnen een week waren we eruit. Het klikte meteen van beide kanten en ik kon me erg vinden in hun verhaal. Ook het snelle handelen kan ik erg waarderen en uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat Diff op deze manier te werk gaat. Mijn motto is altijd: “Alles gebeurt met een reden!” en ook deze keer laat deze spreuk mij niet in de steek. Ik heb het erg naar me zin, de sfeer is fantastisch en ik hou van mijn werkzaamheden. Diff helpt je snel aan een nieuwe baan!

Gerelateerde artikelen

29 jun 2021

Stein Ratsma

Mijn naam is Stein Ratsma. Ik ben geboren in Rotterdam, maar ik woon al bijna mijn hele leven in Gou…

29 jun 2021

Michel Verzijl

Na 9 succesvolle jaren bij een infra technisch bedrijf was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Op dat m…

29 jun 2021

7 sollicitatietips

Met deze zeven tips willen wij jullie helpen om een goede indruk achter te laten.

Wil je nog meer te weten komen?

Neem contact met ons op en we vertellen je alles wat je wilt weten.