Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

15 aug. 2024

Blogs

​Het perfecte technische cv: Jouw sleutel tot succes

​Het perfecte technische cv: Jouw sleutel tot succes

Als je klaar bent om de technische sector te veroveren, dan is een indrukwekkend cv onmisbaar. Wij begrijpen dat jouw cv meer is dan een document; het is jouw persoonlijke advertentie. Hieronder delen we essentiële tips om je cv niet alleen functioneel, maar ook opvallend te maken.

Start met de basis 

Begin je cv met je naam, contactgegevens en eventueel een professionele foto. Zorg dat deze informatie direct zichtbaar is:

  • Volledige naam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Rijbewijs-info (optioneel, maar kan handig zijn)
  • Foto: kies voor een professionele, recente foto zonder filters. Laat je persoonlijkheid zien, maar blijf professioneel.

Wie ben je? Voeg een profielomschrijving toe 

Top van je cv: een krachtige samenvatting waarin je jezelf introduceert. Beschrijf kort jouw technische expertise, wat je uniek maakt en waarom je de perfecte kandidaat bent. Maak dit persoonlijk en pakkend.

Werkervaring: waar heb je impact gemaakt? 

Licht je werkervaring toe in omgekeerde chronologische volgorde. Focus niet alleen op wat je deed, maar vooral op wat je bereikte:

  • Naam van het bedrijf
  • Jouw rol
  • Periode van dienstverband
  • Beschrijf jouw successen en hoe je bijdroeg aan projecten.

Opleidingen en certificeringen: laat je groei zien 

Benadruk relevante opleidingen en certificaten die aantonen dat je geschikt bent voor de technische sector. Denk aan specifieke cursussen die aansluiten bij de functie waarop je solliciteert.

Technische vaardigheden: Wat kun je echt? 

Jouw technische skills moeten schitteren op je cv. Onderscheid tussen hard skills (directe vakbekwaamheid zoals CAD-tekenen of PLC-programmering) en soft skills (zoals probleemoplossend vermogen en communicatieve vaardigheden).

Maak het persoonlijk: pas je cv aan per sollicitatie 

Elke sollicitatie is een kans om je cv te finetunen. Highlight vaardigheden en ervaringen die specifiek relevant zijn voor de functie. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.

Laat Diff helpen

Bij Diff weten we dat snel schakelen en persoonlijke aanpak cruciaal zijn. Onze adviseurs staan klaar om jou te ondersteunen bij elke stap. Of het nu gaat om je cv te finetunen of je voor te bereiden op dat cruciale gesprek, we zijn er voor je.

Bij Diff zijn we trots op het bieden van een springplank voor techneuten die klaar zijn voor hun volgende carrièrestap. Jouw succes is ons succes. Met de juiste instelling, en een beetje hulp van Diff, is jouw droomjob binnen handbereik. Zet vandaag nog die eerste stap naar een stralende toekomst in de techniek. Bezoek onze website voor de nieuwste technische vacatures of neem contact met ons op via het contactformulier

Gerelateerde artikelen